Rețeta aceasta de pizza va deveni curând una dintre favoritele tale pentru că este foarte gustoasă. Zicem noi şi că este cea mai bună, aşa că te invităm să o ȋncerci şi să ne spui dacă avem dreptate.
Pentru o pizza mică (o porție) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 33 gr făină de migdale (am folosit făină de migdale blanșate)
- 71 gr mozzarella (am folosit de bivoliță căci este mai grasă, se poate și cu mozzarella de vacă, evident, atenție însă că valorile nutriționale vor fi diferite)
- 18 gr ou
- 14 gr salam (am folosit salam Sinaia)
- 9 gr ceapă verde
- 10 gr bulion
- 25 gr cașcaval
Pentru aluat se amestecă făina de migdale cu mozzarella dată prin răzătoarea mică și oul.
Aluatul se ȋntinde apoi ȋntre două hârtii de copt pentru că ȋn general aluaturile cu făină de migdale se rup mult mai usor sau se lipesc. Consideră aceasta un pont.
După ce ai ȋntins aluatul, peste acesta se ȋntinde bulionul şi se presară restul ingredientelor tocate : salamul, ceapa verde şi caşcavalul (dat pe răzătoarea mică).
Se dă la cuptorul preȋncălzit la o temperatută de 160 grade C pentru aproximativ 10 minute.
Pizza are un raport ketogenic de 1,41:1 și următoarele valori nutriționale:
- 48,67 gr grăsimi
- 30,46 gr proteine
- 4,17 carbohidrați net
- 3,79 gr fibre
- 577 calorii