Ingrediente pentru 3 mini tarte:
Ingrediente aluat:
- 125 gr făină de migdale
- 65 gr unt ( 82 % grăsime)
- 55 gr ou
- un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 110 gr ou
- 70 gr caşcaval
- 50 gr muşchi de porc feliat
- 20 gr ceapă verde
- 10 gr ulei de măsline
Se amestecă cu mâna ingredientele din aluat (untul trebuie să fie rece) şi apoi se dă aluatul la rece pentru aprox. 30 minute.
Ceapa verde tocată se căleşte în uleiul de măsline.
Ȋntr-un bol se pun şi se amestecă: caşcavalul ras, muşchiul tăiat pătrăţele, oul bătut şi ceapa călită.
Am folosit 3 forme rotunde de mini tarte în care am împărţit aluatul, peste care am turnat compoziţia de mai sus împărţită în mod egal.
Se dau la cuptor la 160 gr C până se rumenesc.
Raportul ketogenic rezultat este de ~ 1,93 : 1 iar valorile nutriţionale acestea:
- 170,03 gr grăsimi
- 78,28 gr proteine
- 9,78 gr carbohidrați net
- 14,11 gr fibre
- 1883 calorii
Nu uita că pentru orice rețetă este necesar avizul nutriționistului/dieteticianului pentru a te asigura că poate fi inclusă şi în planul tău ketogenic personalizat.