Ingrediente:
-110 gr ouă (2 ouă mici)
– 50 gr făină de migdale
– 50 gr unt 82 % grăsime
– 50 gr green sugar premium
-35 ciocolată amăuie Green Velvet
-35 gr apă
– 15 gr frişcă neîndulcită 33 % grăsime La Dorna
– 7 gr cacao neagră
– 2 gr praf de copt
Punem într-un vas pe foc: untul, îndulcitorul, cacao şi apa până se topeşte untul şi se lasă la răcit.
După ce s-a răcit se adaugă cele 2 gălbenuşuri unul câte unul.
Separat se bat albuşurile spumă şi se adaugă apoi peste compoziţia de cacao.
La final se adaugă făina de migdale în care am încorporat praful de copt, amestecând uşor.
Compoziţia se pune într-o tavă mică şi se dă la cuptor la 160 grade C.
După ce s-a scos de la cuptor şi s-a răcit se pregăteşte ciocolata care se va pune deasupra prajiturii.
La foc mic la bain marie se pun ciocolata şi frişca lichidă (aceasta din urmă se adaugă aşa cum este în sticlă, nu necesită pregătire la mixer) până are consistenţa unei creme.
Imediat cum se dă jos de pe foc se întinde ciocolata peste prăjitură.
Rezultă ~ 6 porţii.
Raportul ketogenic este de ~ 2,23 : 1 iar valorile nutriţionale acestea:
- 100,61 gr grăsimi
- 30,71 gr proteine
- 14,49 gr carbohidrați net
- 9,45 gr fibre
- 1086 calorii
Nu uita că pentru orice rețetă este necesar avizul nutriționistului/dieteticianului pentru a te asigura că poate fi inclusă şi în planul tău ketogenic personalizat.
Ȋn cazul în care conţinutul acestui site ţi-a fost util şi vrei să susţii misiunea Asociaţiei Dieta keto medicală ne poţi ajuta cu o donaţie.