Creveţi cu sos de unt şi usturoi

Ingrediente:

  • 200 gr creveţi decorticaţi
  • 50 gr unt (82 % grăsime)
  • 50 gr vin alb sec
  • 15 gr ulei de măsline
  • 10 gr usturoi
  • 10 gr zeamă de lămâie
  • 5 gr pătrunjel
  • sare, piper

Ȋntr-o tigaie se topeşte untul, se adaugă uleiul de măsline şi creveţii. Se lasă câteva minute ca să se pătrundă creveţii.

Se adaugă vinul, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat şi usturoiul zdrobit.

Se potriveşte de sare, se pune piperul.

Se mai lasă la foc potrivit până ce se leagă un pic sosul.

Asta-i tot!

Raportul ketogenic este de ~ 1,43 : 1 iar valorile nutriţionale acestea:

  • 60, 87 gr grăsimi
  •  36,99 gr proteine
  •  5,6 gr carbohidrați net
  •  0,66 gr fibre
  • 718 calorii

Poţi încerca să măreşti rapotul ketogenic folosind o cantitate suplimentară de grăsimi.

! Nu uita că pentru orice rețetă este necesar avizul nutriționistului pentru a te asigura că poate fi inclusă şi în planul tău ketogenic personalizat.