Ingrediente:
- 500 gr supă de pui
- 175 gr gulie
- 50 gr păstârnac
- 35 gr unt 82 % grăsime
- 28 gr ceapă verde
- 15 gr bacon
- 10 gr ulei de măsline
- 8 gr usturoi
- sare, piper
Ȋn supa de pui se pun la fiert gulia, păstârnacul, ceapa verde şi usturoiul, tăiate grosier. Se adaugă apoi uleiul de măsline şi untul.
După ce s-au înmuiat un pic legumele de mai sus, se potriveşte de sare şi piper.
La final se dă supa la blender.
La momentul servirii supei, am rumenit într-o tigăiţă baconul tăiat fâşii, pe care l-am pus peste supa cremă. Baconul este optional, se poate şi fără acesta.
Dacă se doreşte obţinerea unui raport ketogenic mărit, se poate suplimenta cantitatea de unt sau ulei.
Rezultă două porţii generoase de supă.
Raportul ketogenic rezultat este de ~ 1,6 : 1 iar valorile nutriţionale acestea:
- 42,95 gr grăsimi
- 9,78 gr proteine
- 17,14 gr carbohidrați net
- 9 gr fibre
- 495 calorii
Nu uita că pentru orice rețetă este necesar avizul nutriționistului pentru a te asigura că poate fi inclusă şi în planul tău ketogenic personalizat.