Tartă cu piersici

Ingrediente:

  • 125 gr făină de migdale
  • 75 gr smântână proaspătă lichidă Lăptăria cu caimac
  • 50 gr unt 82 % grăsime
  • 35 gr greensugar premium
  • 55 gr ou
  • 50 gr felii de piersică
  • 3 gr praf de copt
  • un praf de greensugar vanilat
  • un praf de scorţişoară

Ȋntru-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina de migdale, praful de copt, îndulcitorul, scorţişoara şi sarea.

Se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Ȋntr-un alt bol se pun untul, smântâna şi oul şi se omogenizează.

Bolul cu ingredientele umede se răstoarnă peste cel cu făina.

Ȋntr-o tavă mică sau în tava cu forme de brioşe (unsă cu ulei) se pune aluatul peste care se ornează feliile de piersică tăiate foarte subţiri.

Se dă la cuptor la 160 grade C (încins în prealabil) până când tarta se rumeneşte un pic.

Raportul ketogenic rezultat este de ~ 2,34 : 1 iar valorile nutriţionale acestea:

  • 131,37  gr grăsimi
  •  39,04  gr proteine
  •  16,99 gr carbohidrați net
  •  15,03 gr fibre
  • 1405 calorii

❗️Nu uita că pentru orice rețetă este necesar avizul nutriționistului/dieteticianului pentru a te asigura că poate fi inclusă şi în planul tău ketogenic personalizat.